Dyslexie oefeningen

Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal helpt u graag met dyslexie oefeningen. Wij zijn een kleinschalige praktijk waardoor het mogelijk is dat wij cliënten persoonlijk benaderen en flexibel zijn in het bieden van de juiste zorg.

Hulp bij dyslexie oefeningen

Door dyslexie oefeningen uit te voeren, kunt u of kan uw kind taken als lezen en spelling wat beter onder de knie krijgen. Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal houdt de volgende punten aan als symptomen voor de aandoening:

 • Moeite met het verschil horen tussen bepaalde klanten, zoals de p, t en k;
 • Het is lastig om de aandacht erbij te houden als er klankinformatie gegeven wordt;
 • Reeksen als spellingsregels kunnen moeilijk onthouden worden;
 • Vaste woordencombinaties als uitdrukkingen kunnen niet in het geheugen geprent worden;
 • Hardop lezen gaat vaak in een laag tempo. Is het tempo hoog? Dan worden de woorden vaak geraden, waardoor de zinnen niet kloppen;
 • Het schrijven gaat vaak gepaard met een onleesbaar handschrift. Een net handschrift brengt als nadeel met zich mee dat het schrijven erg traag gaat.
Trivers_de_oorzaken_van_dyslexie

Maak gebruik van onze oefeningen

Bij Trivers – Dyslexie Instistuut Roosendaal bieden wij dyslexie oefeningen. Wilt u hier gebruik van maken? Neem dan vrijblijvend contact op door ons even te bellen: (0165) 398 888. U leest op onze website meer oer de kosten en ook vindt u er de veelgestelde vragen.

Kijk ook eens op de volgende pagina’s:

Dyslexie is een leerstoornis die van invloed is op het lees- en schrijfvermogen van individuen, ondanks hun normale intelligentie. Gelukkig zijn er talloze dyslexie oefeningen beschikbaar die kunnen helpen bij het verbeteren van lees- en schrijfvaardigheden en het vergroten van het zelfvertrouwen bij mensen met dyslexie. In dit artikel zullen we enkele effectieve oefeningen onderzoeken die zijn ontworpen om specifieke dyslexie-gerelateerde uitdagingen aan te pakken. Deze oefeningen kunnen individueel of in samenwerking met een gespecialiseerde begeleider worden uitgevoerd om positieve resultaten te behalen. Trivers- Dyslexie instituut Roosendaal helpt u graag met dyslexie oefeningen. Wij zijn een kleinschalige praktijd waardoor het mogelijk is dat wij cliënten persoonlijke hulp kunnen bieden en de juiste zorg kunnen geven. Wij geloven erin dat dyslexie geen grote invloed op de toekomst van kinderen moet hebben. Er zijn genoeg beroemde mensen die met dyslexie voldoende hebben bereikt. Denk bijvoorbeeld aan Leonardo da Vinci, Steven Spielberg, Steve Jobs, Orlando Bloom, Jamie Oliver en Albert Einstein.

Er zijn verschillende soorten oefeningen wanneer je te maken hebt met dyslexie. Denk hierbij aan motorische oefeningen, technisch lezen en op een speelse manier blijven oefenen met taal waarbij bepaalde hersengebieden geactiveerd en gestimuleerd worden. Oefenen met de moeilijkheden van dyslexie kan namelijk op meerdere gebieden en op een creatieve manier.

Fonemische Bewustzijnsoefeningen

Fonemisch bewustzijn is het vermogen om individuele klanken in woorden te identificeren en te manipuleren. Voor mensen met dyslexie is dit vaak een struikelblok. Fonemische bewustzijnsoefeningen omvatten het oefenen met klanksegmentatie, blending (samenvoegen van klanken) en substitutie. Door deze vaardigheden te versterken, kunnen dyslectische individuen gemakkelijker woorden decoderen en verbeteren ze hun algehele leesvaardigheid. Ook wordt hierbij geoefend met vaste woordcombinaties als uitdrukkingen en gezegdes.

Visuele Discriminatie Oefeningen

Visuele discriminatie verwijst naar het vermogen om gelijksoortige letters zoals b/d, p/q en m/n te onderscheiden. Deze oefeningen richten zich op het trainen van het oog om subtiele verschillen tussen letters en woorden op te merken. Door visuele discriminatie te verbeteren, kunnen dyslectische lezers beter onderscheid maken tussen vergelijkbare letters en hun leesnauwkeurigheid vergroten. Dit onderdeel wordt niet als intensieve wekelijkse training in de klas behandeld waardoor thuis oefenen en extra huiswerk maken op dit gebied zeker geen overbodige luxe is.

Lees- en schrijfsnelheid verbeteren door motorische oefeningen

Mensen met dyslexie ervaren vaak een trager lees- en schrijfproces, wat frustrerend kan zijn. Oefeningen die gericht zijn op het verhogen van de lees- en schrijfsnelheid kunnen helpen bij het opbouwen van vertrouwen en het bevorderen van vloeiender lezen en schrijven. Het herhaaldelijk oefenen van korte passages en het geleidelijk verhogen van de moeilijkheidsgraad kan de snelheid en het leesbegrip verbeteren. Hierbij kan samen met het kind gekeken worden welke soort boeken er daadwerkelijk extra gelezen wordt. Is dit met informatieve boeken, luisterboeken waarbij het kind meeleest of juist leren lezen door middel van het lezen van stripboeken of dunne boekjes.

Multisensoriële Benadering

De multisensoriële benadering is een veelgebruikte methode bij dyslexie-begeleiding. Het combineert verschillende zintuigen, zoals zien, horen en bewegen, om lezen en schrijven te versterken. Bijvoorbeeld, het gebruik van visuele, auditieve en kinesthetische elementen tijdens het leren van letterklanken kan de geheugenvorming bevorderen en het lezen vergemakkelijken. Hierdoor ontstaan goede en snelle verbindingen in de hersenen.

Spel-gebaseerde Oefeningen

Omdat leren leuk moet zijn, kunnen spel-gebaseerde oefeningen helpen bij het aanpakken van dyslexie. Spelletjes zoals woordzoekers, scrabble, memory spellen en educatieve apps zijn uitstekende manieren om dyslectische individuen te betrekken en tegelijkertijd hun lees- en schrijfvaardigheden te versterken. Vooral wanneer u kind moeite heeft met gemotiveerd raken voor oefeningen is dit de perfecte oplossing.

Een intensieve wekelijkse training voor optimaal resultaat

Dyslexie oefeningen zijn een waardevolle tool voor het verbeteren van lees- en schrijfvaardigheden bij mensen met dyslexie. Het is belangrijk om oefeningen te selecteren die gericht zijn op specifieke uitdagingen van elke persoon. Het werken met een gespecialiseerde tutor of begeleider kan het proces effectiever maken en individuen ondersteunen bij het overwinnen van dyslexie-gerelateerde obstakels. Met geduld, consistentie en de juiste oefeningen kunnen mensen met dyslexie hun vaardigheden ontwikkelen en zelfvertrouwen opbouwen, wat leidt tot een verhoogde lees- en schrijfcompetentie en een positieve leerervaring.

Bij Trivers – Dyslexie Instistuut Roosendaal bieden wij dyslexie oefeningen. Wilt u hier gebruik van maken? Neem dan vrijblijvend contact op door ons even te bellen: (0165) 398 888. U leest op onze website meer oer de kosten en ook vindt u er de veelgestelde vragen.

Trivers_de_oorzaken_van_dyslexie_contact

Contact opnemen

  Contactgegevens

  Trivers Zevenbergen

  Pastoor van Kessellaan 3
  4761 BH Zevenbergen

  Telefoon: (0165) 398 888
  E-mail:secretariaat@trivers.nl
  KvK: 65680200

  Trivers Breda

  Zuringveld 1
  4847 KS Teteringen

  Telefoon: (0165) 398 888
  E-mail: secretariaat@trivers.nl
  KvK: 65680200

  Trivers Roosendaal

  Parklaan 9
  4702 XA Roosendaal

  Telefoon: (0165) 398 888
  E-mail: secretariaat@trivers.nl
  KvK: 65680200

  Trivers Bergen op Zoom

  Louis Porquinlaan
  4611 BP Bergen op Zoom

  Telefoon: (0165) 398 888
  E-mail: secretariaat@trivers.nl
  KvK: 65680200