Brain Blocks

Brain Blocks is ontstaan met als doel psycho-educatie te geven over autisme door inzichtelijk te maken hoe het brein met en zonder autisme werkt. Inmiddels is duidelijk dat Brain Blocks veel breder in te zetten is dan alleen voor psycho-educatie. Brain Blocks is voornamelijk een therapeutische interventie met een grote communicatieve waarde voor belangrijke anderen rondom de cliënt. Dit is dus veel breder dan alleen autismegerelateerde problematiek!
Brain Blocks kan meer gezien worden als een interventie dan een methode, aangezien Brain Blocks ingezet wordt als doelbewuste ingreep om een bepaalde situatie te verbeteren. De wens, het verlangen en de hulpvraag van de cliënt staan hierbij centraal. Daarbij is Brain Blocks op meerdere gebieden van toepassing en de wijze waarop Brain Blocks ingezet wordt, hangt sterk af van de cliënt en de context.
Brain Blocks is een instrument waarbij de gebruiker tot specifieke beelden en taal komt over zijn eigen ervaring. Het is een interventie die uitnodigt tot afstemmen op jezelf waarna door het maken van beeld en vervolgens toevoegen van woorden het bewustzijn wordt vergroot. Hierdoor ontstaat er ruimte voor anders kijken, denken en handelen. Dit effect is niet alleen bij de gebruiker te zien maar ook bij direct betrokkenen zoals, ouders, begeleiders, leerkrachten, leeftijdsgenoten etc. De specifieke beelden en taal van de cliënt dienen verschillende doeleinden. Naast het geven van inzicht wordt communicatie met anderen gemakkelijker. Verder geven de beelden en taal richting aan de behandeling. Het helpt de begeleider, afgestemd op beelden van de cliënt, de vervolgstap in de behandeling te bepalen.
Voor praktische informatie hoe het gebruik van Brain Blocks eruit ziet, kunt u ook de Brain Blocks folder downloaden: https://brainblocks.com/accreditatie-2/
Kijk voor verdere informatie over Brain Blocks op de website: https://brainblocks.com/

 

Voor meer informatie kijkt u op www.adhdinstituutroosendaal.nl.

Trivers_brain_blocks
Trivers_brain_blocks_contact

Contact opnemen

  Contactgegevens

  Trivers Zevenbergen

  Pastoor van Kessellaan 3
  4761 BH Zevenbergen

  Telefoon: (0165) 398 888
  E-mail:secretariaat@trivers.nl
  KvK: 65680200

  Trivers Breda

  Zuringveld 1
  4847 KS Teteringen

  Telefoon: (0165) 398 888
  E-mail: secretariaat@trivers.nl
  KvK: 65680200

  Trivers Roosendaal

  Parklaan 9
  4702 XA Roosendaal

  Telefoon: (0165) 398 888
  E-mail: secretariaat@trivers.nl
  KvK: 65680200

  Trivers Bergen op Zoom

  Louis Porquinlaan
  4611 BP Bergen op Zoom

  Telefoon: (0165) 398 888
  E-mail: secretariaat@trivers.nl
  KvK: 65680200